OMG VanEyckOh my God!!! Van Eyck komt naar Zwijnaarde.

In samenwerking met de Cultuurdienst van de Stad Gent organiseert ook het Cultuurplatform Zwijnaarde (dit jaar 50 jaar!) samen met haar verenigingen, in 2020 een aantal activiteiten die het Van Eyck-jaar ook in onze Zwijnaardse deelgemeente brengen.

 

Het CoVid-19-virus kwam echter roet in het eten gooien.

Door de maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding werd het Van Eyck-jaar door de Stad Gent met een half jaar verlengd en worden ook onze activiteiten verplaatst naar het late najaar 2020 - voorjaar 2021. Alles wordt corona-proof georganiseerd. We vragen u bij voorbaat begrip voor de getroffen maatregelen. Mondmasker verplicht op de activiteiten!

 

Hieronder vind je een overzicht van de initiatieven die nu reeds vast liggen voor Van Eyck in Zwijnaarde, in samenwerking met de cultuurdienst van Stad Gent:

* beleef de "Seven Senses-tour" UITGESTELD naar zaterdag 24 april 2020 - een gegidste rondgang door de Middeleeuwse stede van Van Eyck, met gebruik van alle zintuigen - inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Kostprijs: 10 Euro (na tegemoetkoming van het CP). De inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. De rondleiding start aan het Belfort. OPGELET: MAX. 20 DEELNEMERS

*  Lezing en proeverij van de "Foodarcheoloog" Jeroen van Vaerenbergh op donderdag 26 november 2020, 20u. (Nieuwe Melac) - (gratis dankzij de samenwerking met de Cultuurdienst Stad Gent)  Inschrijven per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer info vind je HIER. OPGELET: MAX. 50 DEELNEMERS!

* Feest 50 jaar Culturele raad/cultuurplatform in Zwijnaarde: vrijdag 4 december om 19u.30 (deuren om 19u). Lezingen en hulde aan de stichters en voormalige voortrekkers (o.a. Eric De Keyser en schepen Sami Souguir); Renaissancedansen van Capriool; Voorstelling van muzikaal ensemble Aqui'AlterA (Bourgondische liederen en vertelling). 

Verplicht inschrijven per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

OPGELET: MAX. 120 DEELNEMERS!

* Familievoorstelling "Het mysterie onthuld" van Luk De Bruyker (Theater Taptoe) - ingevolge Corona verschoven naar 8 mei 2021 ; tickets via UITbureau (5 Euro pp. excl. reservatiekost van 1 Euro).