Het Okermaan Theatergezelschap is als feitelijke vereniging ontstaan in oktober 2006 bij de repetities van het stuk ´Het Huis van de Vampier´. Onder deze naam speelden ze voor het eerst in maart 2007. 

Ondertussen heeft het toneelgezelschap een hele weg afgelegd en sinds vorig jaar ook haar vaste stek gevonden in de vernieuwde Melac in Zwijnaarde. Daar brachten ze vorig jaar op het podium van de gloednieuwe zaal het stuk "De Splitsing". Een groot succes!

Op TrackZ 2018 brengt Okermaan één of meerdere "teasers" uit hun nieuwe stuk "De wereld van Ijs" van Tim Mathys in een regie van Daniel Vanrysselberghe.

"Tijdens een strenge winter beleven Koen en Nora een dieptepunt in hun relatie.  Ze zijn bovendien het bankroet nabij.  Hiervoor gaat Nora te rade bij haar ex-vriend – buiten het medeweten van haar man.
Wat volgt zijn nog killere verhoudingen waarin frustraties alleen maar groeien.  Waar is het allemaal begonnen en waar zal het eindigen?  En zou die mysterieuze steen er iets mee te maken hebben?"

Je kan tijdens TrackZ de korte voorproevertjes bekijken op zaterdag en zondag in de grote zaal van de Nieuwe Melac (op het podium), telkens om 14u30 en 16u.

Het hele stuk wordt finaal op 15-16-17-25-26 november gebracht in de Nieuwe Melac. Kaarten zijn nu reeds verkrijgbaar.

Meer info op www.okermaan.be