Kunst in boek en spel!

Krook logo bib zwijnaardeOp TrackZ slaan de gezelschapsspellenclub De Mammoeten en het bibliotheekfiliaal van Zwijnaarde de handen in elkaar!

Natuurlijk kent iedereen en klassiekers onder de gezelschapsspellen als Monopoly, Cluedo, Stratego... maar bij de Zwijnaardse gezelschapsspellenclub De Mammoeten kan je altijd kennismaken met heel andere, vaak strategische of originele nieuwe gezelschapsspellen. Jaarlijks worden er honderden nieuwe gezelschapsspellen op de markt gebracht. Grote productiehuizen komen deze op spellenbeurzen als bijvoorbeeld Zomerspel in Merelbeke voorstellen?

Wist je echter ook dat heel wat spellen gebaseerd zijn op boeken? Game of Thrones en De Hobbit maar ook

Bovendien willen De Mammoeten en de bibliotheek ook aansluiten bij het thema dat door de Kiosk naar voor wordt geschoven: de kastelen... en wie kastelen zegt, bedoelt ook koningen en koninginnen, prinsen en prinsessen, ridders en hofdames, enz. 

Op zaterdag en zondag worden er spellen uitgelegd en gedemonstreerd in het bibliotheekfiliaal van Zwijnaarde. Ook wordt de leeshoek gezellig ingericht in het thema.

Iedereen welkom aan de speltafels en leeshoekjes in ons boeken- en spellenkasteel!

Voor de kinderen worden uiteraard aangepaste boeken en spellen voorzien en kan er in het thema getekend en gekleurd worden! De kinderen worden uitgenodigd om een wapenschild te versieren en daarmee ons kasteel aan te kleden. Elke dappere schildknaap (m/v) krijgt een kleine beloning.

Meer info vind je binnenkort ook op: www.demammoeten.be en op de website van de bib Gent.