In het KBC Verzekeringskantoor De Rocker toont Carine Mercie haar nieuwste collectie abstracte werken op doek, evenals een verzameling primitief gestookte keramiek

“Het geluk van de mens is zijn verbeelding”

Markies de Sade (1740-1814)

Kunstzinnig creatief bezig zijn betekent voor Carine het laten stromen van wat diep in haarzelf aanwezig is en dit vorm te geven in artistieke creatie. Eenvoudige schildertechnieken, het spel van kleuren dat zich op het moment aandient en voltrekt, en de kracht van mindful bezig zijn, helpen haar om gedachten, beslommeringen en remmingen los te laten.

Haar werk is altijd abstract : het zegt niets, of het zegt alles. Het hangt ervan af met welke verbeelding je ernaar kijkt.

Mercie Abstract web

Wat op het doek komt is hooguit een suggestie van wat is of van wat niet is, zonder daarbij de rol van het toeval uit te sluiten.

Mercie Keramiek web

Mercie encaustic web

 

Primitief en Raku gestookte keramiek zijn haar favorieten

Het onvoorspelbare samenspel van rook en vuur waarbij de rol van het toeval het laatste woord krijgt.

Encaustic Painting (schilderen met bijenwas) is voor haar een andere manier om zich met kleuren in het abstracte uit te leven. Ook hier wordt heel veel, zo niet alles, aan de rol van het toeval overgelaten van het toeval het laatste woord krijgt.

 

 

“Imagine, create, inspire … it’s my way of life"

In haar atelier De Koozerie nodigt ze uit om samen met haar kunstzinnig creatief bezig te zijn. Het is voor Carine de ultieme kruisbestuiving om anderen te mogen inspireren terwijl ze zichzelf door die andere laat inspireren.

 Carine MyWay web

Tijdens TrackZ 2018 vindt u in De Koozerie een collectie abstracte werken, evenals een verzameling keramiek van Rita Careel. Rita is een creatieve soulmate van en voor Carine.

Ook KVLV is ter gelegenheid van TrackZ te gast in De Koozerie. Creatievelingen die zin hebben kunnen er doodlen en tanglen.

Meer info over Carine Mercie en haar atelier De Koozerie in de Dorpsstraat 22 te Zwijnaarde vindt u op www. Dekoozerie.be. Mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.