“De KoersPijl” en de “Fantasie van de KoersRelikwie”

DannyVDB

Ter gelegenheid van TrackZ kleedt wielerliefhebber Danny Van Den Bossche de gevel van zijn ouderlijke huis in de Heerweg Zuid 122 aan met een eigenzinnige combinatie van koersgerelateerde attributen.

 

De opstelling bestaat uit 3 grote delen:

 

1/ het middenstuk brengt een poëtische ode aan de KoersPijl;

2/ aan de rechterzijde wordt deze geflankeerd door een installatie van Koersrelikwieën met hun “eigen Fantasieën” …

3/ het derde deel omvat een reuzenkijkdoos waarin men de sfeer van de ter ziele gegane “Heerweg Zuid Kermiskoers” nog een laatste maal kan herbeleven.

Danny Van Den Bossche (mei 1962) bracht zijn jeugdjaren door in Zwijnaarde en woont momenteel enkele kilometers verderop in Zevergem.

De interesse voor “de koers” werd bij Danny al op jonge leeftijd gewekt. De kermiskoers in zijn straat - de Heerweg-Zuid - werd door hem telkens als een hoogdag ervaren.

 

Gedurende vele jaren ging Danny als wielersupporter live kijken naar grote wielerwedstrijden uit alle wielerdisciplines. De Tour, Giro, Vuelta , Wereldkampioenschappen, binnen-en buitenlandse klassiekers. Ook verschillende wielermusea (zoals bv. Casa Fausto Coppi) hebben voor Danny nog maar weinig geheimen. Zijn interesseveld beperkt zich niet enkel tot de koers zelf, maar omvat ook alles wat zich “behind the scenes” van een koersorganisatie afspeelt.

 

Benevens tal van souvenirs van zijn afgelegde supportersparcours, bezit Danny ook een grote verzameling regenboogtruien (van wereldkampioenen uit alle wielerdisciplines), truien waarmee hij reeds verschillende malen in binnen– en buitenland zelf tentoonstellingen heeft gehouden of aan heeft meegewerkt.

“De KoersPijl en de Fantasie van de KoersRelikwie” is een éénmalig project waarin ook af en toe een ludieke knipoog aanwezig zal zijn.